ODRŽANO ZA VIKEND

Trke konja na hipodromu Butmir oduševile Sarajlije

Trke su bile međunarodnog karaktera, a učešće je uzelo 35 grla s profesionalnim džokejima iz različitih zemalja

Događaj na hipodromu Butmir - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13
El. T.

10.6.2024

Sarajevo je prošlog vikenda svjedočilo izvanrednom sportskom događaju na hipodromu Butmir, u organizaciji Konjičkog kluba Ilidža 2022. Ovaj događaj je ispunio očekivanja svih prisutnih, donoseći uzbuđenje, strast i sportski duh. Trke su bile međunarodnog karaktera, a učešće je uzelo 35 grla s profesionalnim džokejima iz različitih zemalja. 

Pregleda rezultata po trkama:

1. Revijalna trka (600m) – Ova trka otvorila je program i zagrijala publiku za ono što slijedi. U ovoj revijalnoj trci, pobjedu je odnijela Angela Rose, vlasnika Samira Čolpe, pokazavši izuzetnu spretnost i kontrolu.

2. Trka arabera (1400m) – Araberi su dominirali stazom, a prvo mjesto osvojio je Numan 650 u vlasništvu Marka Ostojića. Numan 650 je pokazao nevjerojatnu brzinu i gracioznost.

3. Trka trogodaca (1600m) – Mlade nade su se borile do posljednjeg trenutka, a pobjedu je odnio Skyfull, grlo Konjičkog kluba Krajišnik. Iznenadna kiša stazu je učinila izazovnijom, ali energija i želja za pobjedom bili su očigledni u svakoj sekundi ove trke.

4. Memorijal Hameda Begzadića (1600m)– Ova trka, posvećena velikanu našeg konjičkog sporta, nosila je posebnu emotivnu težinu. Pobjedu je odnio Paris Texas, grlo štale Begzadić, čime je ova trka ostala zapamćena kao jedan od najemotivnijih trenutaka dana.

5. Trka HJ holding & HJ racing team (1800m) – Završna trka dana pružila je spektakularan završetak događaja. Konjički klub Cazin i grlo Mercurio pokazali su izvanrednu izdržljivost i taktiku, osiguravši titulu šampiona dana.

Tokom dana održana je i veličanstvena parada fijakera, koja je prisutne vratila u prošla vremena svojom elegancijom i šarmom.

Poseban događaj bio je i “Ladies day”, na kojem se birao najljepši ženski šešir, a pobjednici je uručena novčana nagrada.

Organizator događaja se zahvaljuje svim učesnicima, volonterima, entuzijastima i gledateljima koji su doprinijeli da ovaj dan bude nezaboravan. 

- Vaša podrška i prisustvo učinili su ovaj događaj posebnim.

Konjički klub Ilidža 2022 pokazao je izuzetnu posvećenost i ljubav prema konjičkom sportu, oživljavajući ovu prekinutu tradiciju na najbolji mogući način. Radujemo se budućim događajima i nadamo se da će konjičke trke u Sarajevu postati trajna tradicija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.