INDIJAN VELS

Alkaraz: Igrao sam savršeno

Sjajan je osjećaj biti ispred velikih igrača poput Novaka, rekao je Španac

Karlos Alkaraz. Twitter

G. Š.

20.3.2023

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) ponosan je poslije titule na mastersu u Indijan Velsu, gdje je u finalu pobijedio Danila Medvedeva (6:3, 6:2) za svoj osmi trofej u karijeri.

Sjajan nivo

- Ne mislim da se moja igra mnogo popravila od prošle godine, ali ono u čemu sam napredovao jeste da se izborim sa pritiskom i da igram opušteno. To je najvažniije. Zato sam sada prikazao sjajan nivo – rekao je Alkaraz i dodao:

- Ne sumnjam u svoje udarce, osjećam se komforno na terenu. Zato i igram dobro – kada promašim, nema veze. Nije me briga. Pokušavam da svakom udarcu pristupim 100 posto.

Španski teniser je istakaoda je očekivao teži meč.

- Nisam očekivao ovo, ali rekao bih da sam igrao savršeno. Protiv Danila je uvijek važna taktika, mora da se odigra savršeno. Zato je izgledalo lako, ali nije – istakao je Španac.

Povratak Đokovića

Alkaraz se titulom u Indijan Velsu vratio na mjesto broj jedan.

- Sjajan je osjećaj, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je nevjerovatno osjećanje. Novak je jedan od najboljih na svijetu, to je očigledno. Uvijek kažem da moraš da pobijediš najbolje ako želiš da budeš najbolji. Zaista sam želio da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na Turu i nadam se da će se brzo vratiti – zaključio je Alkaraz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.