ŠOKANTNO IZGUBIO

Đoković smatra da je za poraz kriva flaša koja ga je pogodila: "Nisam radio testove, ali se danas nisam osjećao prisebno"

Ova situacija je bila neočekivana za mene, da se čovjek nagnuo preko ograde, da mu je flašica ispala iz ruksaka...

Đoković: Ispao iz Rima - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Kraj za Đokovića - Avaz
Novak Đoković - Avaz
Novak Đoković - Avaz
+1
E. Ć.

12.5.2024

Prvi teniser svijeta Novak Đoković ispao je s Mastersa u Rimu nakon što je danas u meču 3. runde izgubio od Alehandra Tabila (Alejandro) s 2:0.

Čileanac je odigrao meč karijere i došao do velikog trijumfa nakon svega 68 minuta igre. Nakon meča Đoković se obratio na press konferenciji.

Čestitao je protivniku na pobjedi, ističući njegove kvalitete, a onda je govorio o razlogu poraza. Objasnio je situaciju koja se desilo oko famozne flaše koja mu je pala na glavu.

- Ne znam, da budem iskren. Odlučio sam da ne provjerim sve zbog te situacije jučer. Nisam trenirao i nisam se osjećao isto. Nisam se osjećao prisebno. Danas sam bio pod velikim stresom, što je bilo još gore zbog bola. Možda ima veze sa tim...- rekao je Đoković.

Na pitanje šta mora da bude bolje odgovorio je kratko i jasno.

- Sve mora biti bolje ako želim da imam makar šansu da pobijedim - naveo je on i dodao da će uraditi testove.

Otkrio je i kako se osjećao zbog svega.

- Ova situacija je bila neočekivana za mene, da se čovjek nagnuo preko ograde, da mu je flašica ispala iz ruksaka, da udari tako direktno u moju glavu.

Bilo je neočekivano očigledno, nisam čak ni gledao gore, osjetio sam jak udarac u glavu i veoma je uticalo na mene danas. Bilo je krvi, ali uspio sam da spavam dobro bez glavobolje, sutra sam se osjećao dobro, ali danas kako sam izašao na teren, ušao u svoje patike, osjećao sam se kao drugi igrač - poručio je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.