BIH

12 godina strahovlade Meddžide Kreso: U zgradi Suda BiH vladala je zagrobna tišina i muk jer su i zidovi imali uši

22.4.2017

Bilo ko iz pravosudnog sektora, ko poznaje bivšu predsjednicu Suda BiH Meddžidu Kreso duži vremenski period, neće vam reći bilo šta pozitivno o njoj, izuzev onih kojima je pozapošljavala djecu, bračne drugove ili ljubavnic(k)e, piše portal Informativa.ba.

Njena strahovlada trajala je punih 12 godina i u zgradi Suda BiH vladala je zagrobna tišina i muk, jer i zidovi su imali uši i bilo kakav pogrešan komentar koji se bivšoj predsjednici nije dopadao značio je monstruozni mobing i stub srama kako u pravosuđu, tako i u međunarodnoj zajednici, politici.. dakle diskreditacija je nemilosrdna.

A kada su nadležni sudovi prije svega Ustavni sud BiH ili Sud u Strazburu, donosili odluke kao što je ona kada su zbog proceduralnih grešaka Suda BiH oslobođeni svi ratni zločinci, a neki su pobjegli u Srbiju i izbjegli zasluženu kaznu, onda je poput hinje tražila podršku bošnjačkih političara, međunarodne zajednice, novinara, intelektualne zajednice.. snishodljivo, poltronski, naprosto degutantno.

Jedna od najtežih mrlja u njenoj karijeri, koje će se pokazati tek sada kad je otišla sa pozicije predsjednice, je svakako izjava u emisiji kod poznate novinarke Duške Jurišić o postojanju pravosudne mafije. Logično pitanje je, a šta je to uradila predsjednica Suda BiH kako bi se pravosudna mafija prohapsila i procesuirala? Očigledno, ništa što samo sebi formira zaključak da ili je i sama članica pravosudne mafije, ili smo imali toliko neozbiljnu predsjednicu Suda BiH koja je izvaljivala tako žestoke gluposti samo da bi bila u centru pažnje javnosti u BiH.


Doduše, njenim odlaskom počeo je vrlo seriozan obračun sa kompromitovanim i korumpiranim nosiocima pravosudnih funkcija na svim nivoima, od kantona do državnog tužilaštva i Suda BiH, a i sama Meddžida Kreso je predmet obrade disciplinskog tužioca, iako još uvijek nije suspendovana, prema provjerenim informacijama iz zgrade pravosudnih insititucija, bivša predsjednica Suda BiH bijegom na bolovanje, ustvari bježi od suspenzije koja će vjerovatno značiti i kraj jedne beskrupulozne karijere obilježene brojnim profesionalnim promašajima, skandalima, politički motiviranim optužbama, uticajima na kolege sudije i tužioce, štimanjem konkursa za zapošljavanje podobnih, šurovanje sa političarima iz SDA, te mnogo drugih nezakonitih ili nemoralnih aktivnosti, koje će tek u budućnosti biti predmet obrade, jer mnogi će tek sada progovoriti o svemu što su za 12 godina "baba Martine" strahovlade doživljavali, javlja Informativa.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.