BIH

Dodik: BiH je u totalnoj krizi

Fena

12.5.2017

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da trenutna pat-pozicija u institucijama na nivou BiH šalje lošu poruku te onemogućava razvoj. 

Takva situacija, ustvrdio je, pruža priliku onim političarima koji ne vide budućnost, već se samo osvrću iza sebe, s ciljem blokade.

- Očigledno je da je BiH u totalnoj krizi. Sve što su rekli oni koji su došli na vlast na nivou BiH, ništa nisu ostvarili. Danas BiH izgleda u rasulu na svim institucionalnim nivoima. Jedina koja funkionira u BiH je RS, njene institucije i zato neki i pokušavaju da dio krize prenesu i na taj nivo, ali će ona institucionalno nastaviti da funkcionira - ustvrdio je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Dodao je i da je FBiH u stalnoj krizi, probleme imaju i kantoni, a da je RS "jedino mjesto u BiH koje može biti samoodrživo".

- RS ima male koristi od BiH - naveo je on.

Na najave da mu je vlasnik "ArcelorMittala" uputio pismo, u kojem, navodno, ističe da će ta kompanija tražiti međunarodnu arbitražu, ukoliko se realizira prodaja Rudnika željezne rude "Ljubija" Prijedor, Dodik je rekao da pismo nije dobio.

- Neka traži arbitražu i mi ćemo je tražiti - naveo je entitetski predsjednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.