BIH

Od Tužilaštva KS zatraženo izuzimanje predmeta Josip Šimić

Avaz.ba

6.9.2017

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo (KS) izuzimanje predmeta protiv Josipa Šimića, piše N1.

SIPA je Šimića, po nalogu Tužilaštva KS, uhapsila sinoć na području Kreševa zbog sumnje da je krivotvorio službene dokumente.

Također su, kako je saopćeno iz SIPA-e, pretresli stambeni objekat koji koristi Šimić s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Tokom pretresa pronađen je i privremeno oduzet određeni dokazni materijal.

Šimić se nalazi u prostorijama u Agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) gdje se vrši kriminalistička obrada nad uhapšenom osobom nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, u zakonskom roku biti predata na dalje postupanje Tužilaštvu KS.

Podsjetimo, on je Tužilaštvu BiH nedavno dostavio dokumente, za koje u Tužilaštvu KS sumnjaju da su krivotvoreni, o navodnim prisluškivanjima v. d. glavne državne tužiteljice Gordane Tadić i potpredsjednice VSTV Ružice Jukić.

Tužilaštvo BiH je nedavno saopćilo da su im dostavljeni dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji odnosno praćenja Gordane Tadić, te transkripti razgovora između Ružice Jukić i Gordane Tadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.