BIH

Darko Babalj nije došao na sjednicu Doma naroda iz sigurnosnih razloga

S. D.-E.Ma.

8.11.2017

Delegat Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda Darko Babalj (SDS) iz sigurnosnih razloga nije došao na današnju sjednicu.

Kako je novinarima otkrio Ognjen Tadić, predsjedavajući Doma naroda, razlog nedolaska je sigurnosne prirode.

Naime, Tadić je podsjetio da su prije nekoliko dana u Istočnom Sarajevu osvanuli bilbordi na kojima se našlo i Babaljevo ime, a u kontekstu priče da je podržao deklaraciju o trasi autoputa Sarajevo - Beograd koja bi išla preko Brčkog i Bijeljine.

Pozvao je nadležne policijske i sigurnosne agencije u BiH da otkriju autore sadržaja spornog bilborda jer ovaj događaj, kazao je, utječe i na rad Doma naroda.



Podsjetimo, nepoznati autori postavili su prije dva dana u jutarnjim satima u Istočnom Novom Sarajevu i na Palama bilborde, pored glavne saobraćajnice, na kojima prozivaju Mladena Bosića, Aleksandru Pandurević i Babalja zbog predložene deklaracije o izgradnji trase budućeg brzog puta Beograd - Sarajevo.

Na bilbordima je navedeno da su Bosić, Pandurević i Babalj glasali za trasu puta Beograd - Sarajevo preko Tuzle, Vogošće, Ilijaša, Zenice i Žepča, a ne za trasu puta koja vodi preko Lukavice, Pala, Sokoca, Rogatice i Višegrada.

Govoreći o Babaljevom obrazloženju nedolaska na sjednicu, Tadić je kazao da je on dobio i određene prijetnje od nepoznatih osoba.

Tadić je podsjetio da se deklaracija još uvijek nije ni našla na dnevnom redu Doma naroda, te da se radi o kleveti. Odgovarajući na pitanje šta on misli o Bosićevoj deklaraciji upućenoj u Predstavničkom domu, Tadić je kazao da je nije vidio i da nije upoznat sa njenim sadržajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.