BIH

Posljednji radni dan Meddžide Kreso

Urban Feniks

22.12.2017

Završena je jedna opskurna i spletkama "obogaćena" karijera nositeljice pravosudne funkcije, i predsjednice Suda BiH u kontinuitetu 12 godina. Naravno, riječ je o Meddžidi Kreso rođ. Avdić, udovici Mehe Krese, mostarskog bogataša, vlasnika ugostiteljskih objekata, potomka poznate begovske porodice.

Malo je ljudi, kako iz pravničkog esnafa, tako i običnih ljudi, koji će o ovoj ženi reći nešto pozitivno, jer jednostavno, bila je žena koja nije trpila drugačije mišljenje, a diskusiju nije ni dozvoljavala. Onaj ko bi se usudio proturiječiti, bio bi progonjen i na kraju kažnjen, a oprostiti nikada nikome nije znala niti željela. Jer živjela je svoj gubitnički život, na sebi svojstven način, bez iskrenih prijatelja.

A njene pojedine nekadašnje najbolje prijateljice, danas proklinju dan kada su se sprijateljile, jer nije mogla podnositi da bilo ko iz njene blizine ima bolji i sretniji brak, poslušnu i normalnu djecu koja ne konzumiraju narkotike ili da je pak kompetentniji u poslu od nje.

Tako su i zbog njene ljubomore bliski prijatelji stradavali i bivali progonjeni.

A voljela je biti bliska sa političarima, naročito onima iz SDA, gdje je držala čvrstu vezu sa još jednim „namćorom” Šefikom Džaferovićem, sa kojim je dogovarala političke progone i montaže protiv neposlušnih i nepodobnih, a u ime SDA, što je naročito eskaliralo za vrijeme vladavine Bakira Izetbegovića i njoj izuzetno bliskog klana Čampara-Zvizdić.

Bliskost sa braćom Čampara se najbolje pokazala prošle godine kada je doživjela nesreću u svojoj kući na Jadranskom moru kojom se prilikom teže povrijedila razbijenim staklom, a u sarajevsku bolnicu ju je dovezao lično Dubravko Čampara??? Čudna bliskost Predsjednice Suda BiH i tužioca Tužilaštva BiH. U svakom slučaju nedopustiva bliskost zbog profesionalnog odnosa. No, na takve stvari nije nikada gledala, jer je bila nedodirljiva, a uz to i brutalna i beskrupulozna, piše portal "Urban Feniks".

Danas u Sudu BiH se osjeti veliko olakšanje, a u uredima se može čuti radost i smijeh, koji je nekada bio zabranjen, jer predsjednici nikada nije bilo do smijeha zbog porodičnih frustracija i asocijalnosti kojom je „trovala”okolinu.

A bh. pravosuđu i budućim dužnosnicima u pravosudnom sektoru, ostaje da izvuku veliku pouku i iskustvo da se ovakvim kandidatima više nikada ne dozvoli da zatruju treći stub vlasti. Ovo iz razloga što greške u pravosuđu skupo koštaju svaku državu i mnogo duže traje „ozdravljenje” od ovakvih štetočina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.