BIH

Zvizdić i Hagelberg istakli značaj daljnjih aktivnosti BiH ka integracijama u EU

Fena

30.1.2018

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas s ambasadorom Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersom Hagelbergom o aktuelnim političko-ekonomskim prilikama u državi, s posebnim akcentom na reformske procese i ispunjavanje uvjeta za članstvo u Evropskoj uniji i NATO paktu. 

Zvizdić se zahvalio građanima i Vladi Švedske na ogromnoj podršci koju su pružili Bosancima i Hercegovcima u vrijeme agresije i nakon toga.

On je informirao Hagelberga o ciljevima Vijeća ministara BiH i stepenu realizacije odgovora na Upitnik koji je Bosna i Hercegovina dobila od Evropske komisije. Istakli su značaj daljnjih aktivnosti BiH ka integracijama u Evropsku uniju, kao i interes za nastavak zajedničke saradnje dviju država.

Zvizdić i Hagelberg  razgovarali su i o značaju zaštite okoliša i saglasili se da je zagađenje zraka jedno od najvećih problema kojem treba posvetiti veću pažnju. Izrazili su mišljenje da je u ovom segmentu moguće učiniti mnogo više kako bi se stanovnici zaštitili i više informirali o zagađenju i njegovoj štetnosti, u skladu s evropskim standardima.

Obostrano su iskazali spremnost za nastavak saradnje i za zajedničke i ujedinjene napore, kako bi se ponalazila rješenja koja bi osigurala društvo s održivim zaštitom okoliša u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz VMBiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.