BIH

Donirana oprema livanjskim vatrogascima

Ilustracija

Fena/ avaz.ba

2.2.2018

Livanjska zajednica "Franfurt" donirala je trinaest vatrogasnih odijela i drugu opremu livanjskim vatrogascima koju im je u petak predala i isporučila Uprava civilne zaštite Livanjskog kantona.

Osim ove donacije, Livanjska zajednica "Frankfurt" do sada je pomagala Crvenom križu, sportskim, kulturnim i drugim organizacijama, studentima, djeci, te socijalno ugroženim porodicama.

Vatrogasna oprema je skupa i teško je osigurati sredstva za opremanje vatrogasnih jedinica, a svakom vatrogascu oprema je jako važna jer im daje određenu zaštitu u obavljanju njihovog posla - kazao je novinarima predsjednik Livanjske zajednice "Pavo Badrov", istaknuvši kako je vatrogascima uručeno 13 korištenih odijela, nekoliko pari interventnih čizama, vatrogasnih kaciga i rukavica. 

- Biti vatrogasac znači pomagati u nevolji i raditi jedan od najzahtjevnijih poslova i zato je oprema jako važna, jer dobro opremljen vatrogasac bolje i profesionalnije obavlja svoj posao. Livanjski vatrogasci su skromno opremljeni vatrogasnim vozilima i opremom tako da nam ova donacija puno znači u obavljanju našeg svakodnevnog teškog i nepredvidivog posla - zaključio je komandant Vatrogasnog društva "Livno" Draško Knez.

Livanjski vatrogasci darovali su jedan dio uručene opreme svojim kolegama iz Bosanskog Grahova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.