BIH

Dezerter Čampara zahtijevao da specijalci pretuku borce

Aljoša Čampara: Cijeli rat bio izvan BiH

Avaz.ba

1.3.2018

Tokom jučerašnjeg dana i do ranih jutarnjih sati, odvijala se prava drama u policijskom štabu koji je formiran u Federalnoj upravi policije (FUP).

Stalnom zasjedanju povremeno su prisustvovali kantonalni komesari policije, ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, Šerif Patković, penzionisani general Ramiz Dreković, te direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica.

Na sastancima nije prisustvovao direktor FUP-a Dragan Lukač, koji je na bolovanju, ali jeste ministar MUP-a Aljoša Čampara. Na očito veliki oprez iskusnih policajaca da se upotrijebi sila protiv boraca, Aljoša Čampara je reagirao vrlo agresivno i burno. Uporno je tražio da se odmah upotrijebi sila, koja je samo zahvaljujući iskustvu i mudrosti policijskih komesara izbjegnuta.

Tako je Aljoša, koji je sve vrijeme rata bio u dezerterstvu sa svojim rođenim bratom Dubravkom i najbližim rođakom Denisom Zvizdićem, pokušao da dovede do historijskog nonsensa da ratne pobjegulje fizički pretuku one koje su im svojim četverogodišnjim ratom, ranjavanjima, patnjama i gubicima najbližih, omogućili da danas budu ministri, premijeri, državni tužitelji...

Uz ovo, za policijske profesionalce ostaje potpuno nejasno zašto sastancima policijskog tima i po kojem osnovu mogu prisustvovati „civili“, odnosno ministar za boračka pitanja Bukvarević, Patković ili Dreković.

Na kraju, ovim činjenicama Čampara ne može umanjiti tačnost svojim nastupom na pres-konferenciji gdje je pohvalio policiju i borce za strpljivost, jer su, očito, i jedni i drugi mnogo pametniji od dezerterskog kompleksaša. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.