O IZBORNOM ZAKONU

Radončić: SBB nikada nije bio problem i uvijek smo bili konstruktivan faktor

S. DEGIRMENDŽIĆ

27.3.2018

19.15 Zahvaljujem se njihovim ekselencijama na gostoprimstvu, a kao lider SBB-a, s gospodinom Arnautom, razgovarao sam s njima o aktuelnoj političkoj situaciji, izjavio je Fahrudin Radončić nakon sastanka s ambasadorima Kormak i Vigemarkom.

- Činjenica da se SAD i EU zanimaju za stanje u BiH je spoznaja svim liderima da moraju raditi više kako bi reforme išle brže. Naglasak je da SBB nikad nije bio problem i da smo uvijek bili konstruktivan faktor na domaćoj političkoj sceni - kazao je lider SBB-a.

Radončić je potvrdio da je razgovarano o izmjenama Izbornog zakona i izmjenama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Odgovarajući na pitanje novinara očekuje li da će uskoro doći do rješenja, Radončić je izrazio uvjerenje da se do rješenja može doći.

18.00 U rezidenciji ambasadorice SAD u Sarajevu Morin Kormak (Maureen Cormack), uz prisustvo ambasadora Lars-Gunara Vigemarka (Lars-Gunar Wigemark), šefa Delegacije Evropske unije i specijalnog predstavnika EU u BiH, počeo je sastanak s Fahrudinom Radončićem, liderom SBB-a.

Ovaj sastanak organiziran je na poziv američke ambasadorice, a predstavlja nastavak pregovora međunarodne zajednice s liderima i predstavnicima političkih partija u našoj zemlji o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Na sastanku prisustvuje i Damir Arnaut, potpredsjednik SBB-a.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.