ŽIVOTNE PRIČE

Biberovići ostali bez svega što su godinama stjecali

Marija s djecom ispred kuće: Ostali bez svega

E. Sk.

31.3.2018

Peteročlana porodica Biberović iz tuzlanskog naselja Krojčica ostala je prije tri dana bez ičega. Požar koji je zahvatio njihov porodični dom uništio je sve što su Marija i Osman tokom sedmogodišnjeg braka marljivim radom stjecali.

- Večerali smo u dnevnom boravku kada je na vrata ušla svekrva i povikala da se hodnikom širi dim. Kada smo otvorili sobu u kojoj je smještena peć, s nogu su nas oborili dim i vatra – kroz suze priča Marija, koja je u braku s Osmanom rodila kćerku Izetu (6) te blizance Jasmina i Ševala (5).

U paničnom bijegu od vatrene stihije Marija i Osman spasili su svoju djecu. Večera je ostala za stolom, a sve ostalo uništio je požar.


Vatra uništila prostorije u kući

- Ne mogu sada procijeniti o kojoj je šteti riječ. Uništeni su nam prozori, vrata, inventar, plafoni, podovi... Djeca su ostala bez obuće i odjeće. Izeta će najesen krenuti u prvi razred, ali kako – s tugom u glasu priča Marija.

U vrijeme naše posjete Krojčici Osman Biberović bio je u MUP-u TK, gdje je potpisivao zapisnik. Komšije kažu da su vatrogasci, uprkos složenosti prilaza kući, stigli veoma brzo i spriječili vatrenu stihiju da zahvati i krovnu konstrukciju.

- Privremeno smo smješteni kod djevera. Ali, djeca hoće svojoj kući, hoće u svoju sobu. Trudili smo se, imaju sve što im treba za bezbrižno odrastanje. Radili smo najteže fizičke poslove, prikupljali sekundarne sirovine, ali se nismo žalili. Nema ni godina kako smo se uselili u novu kuća, a sada smo ostali bez svega – priča uplakana Marija, uz molbu dobrim ljudima da njenoj porodici pomognu u obnovi kuće.

Marija i Osman još nemaju otvoren žiroračun na koji se može uplatiti pomoć, a njihov kontakt broj je 060/316-8318 

Jusić: Čestita porodica

Vijećnik iz reda nacionalnih manjina u Gradskom vijeću Tuzla Nedžad Jusić obišao je peteročlanu porodicu iz tuzlanskog naselja Krojčica.

- Sa sigurnošću mogu reći da je riječ o jednoj od čestitijih porodica. Sve što su stekli, isključivo je plod njihovog rada. Nastojat ću da im se pomogne - kaže Jusić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.