BIH

Vučić danas u Mostaru i Trebinju: Dat ćemo sve od sebe da u miru gradimo budućnost

Srna

10.4.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otvorit će danas Međunarodni sajam privrede u Mostaru, kao i ured Generalnog konzulata Srbije u Trebinju.

Vučić će se u Mostaru sastati s predsjednikom vlade Bugarske Bojkom Borisovim, nakon čega će otvoriti 21. međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

Vučić je na Twitteru napisao da će dati sve od sebe da u miru gradimo budućnost.

- Dat ćemo sve od sebe da u miru gradimo što je bolje moguće ekonomije naših zemalja i gledamo u budućnost - napisao je Vučić.

Tokom popodneva, predsjednik Srbije će boraviti u Trebinju, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić "Srbija", otvoriti konzularni ured Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

U Trebinju će s Vučićem razgovarati premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik RS Milorad Dodik, potvrđeno je Srni iz Vlade Republike Srpske.

Osim otvaranja konzularnog ureda, posjete mjestu izgradnje vrtića "Srbija", za koji novac izdvaja Vlada Srbije, i posjete Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg, bit će otvorena poslovnica Komercijalne banke u Trebinju. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.