Cvijanović: Opozicija u RS govori strancima da "skinu" Dodika jer ga ne mogu pobijediti

Srna
14.07.2018 09:08

Foto: Željka Cvijanović

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da taj entitet svakog dana jača na institucionalnom planu te da se o sudbini RS odlučuje u njenim institucijama, a ne u Sarajevu ili u međunarodnim krugovima. 

Cvijanović je navela da opozicija u Republici Srpskoj godinama ne može da pobijedi aktuelnu vlast, zbog čega "pričaju bajke kako će rušiti vlast koja uživa podršku većine".

- Oni govore strancima ''skinite Milorada Dodika jer ga ne možemo pobijediti''. Vjerujem da će narod na izborima prepoznati ko radi u interesu RS i da neće podržati one koji traže da dođe međunarodna zajednica i sankcionira političare iz RS koji pobjeđuju na izborima - rekla je Cvijanović za "Večernje novosti".

Navela je da narod nije podijeljen, ali da su podijeljeni političari, što je, kako je istakla, normalno.

- Građani očekuju da ukrštamo političke programe, ali, nažalost, u RS nema jedinstva po nacionalnim pitanjima među političarima. Razlog je jasan - ono što zovemo opozicijom u RS, a što je vlast na nivou BiH, odlučivalo je naopako u Sarajevu o mnogim stvarima bitnim za RS - dodala je Cvijanović.

Prema njenim riječima, opozicija je htjela da Sarajevo bude mjesto za odlučivanje u ime Republike Srpske, a ne Banja Luka.

Cvijanović je navela da međunarodni faktori nisu nepoželjni u Republici Srpskoj, ali da se taj entitet razlikuje od drugog entiteta i nivoa vlasti u BiH.

- Mi u RS ne dozvoljavamo njihov mikromenadžment. Razni međunarodni faktori su navikli da zovu i upravljaju. Oni podrivaju i destabiliziraju RS, jer žele da nam nametnu stavove štetne po Republiku Srpsku - naglasila je Cvijanović.

NA VRH