VAŠINGTON

Željka Cvijanović se sastala s Trampovim saradnicima

Arhiv

Fena

25.7.2018

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović službeno boravi u Vašingtonu, gdje se, kako je saopćeno, susrela s najbližim saradnicima predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa (Trump).

- Između ostalih, Cvijanović se u "Tramp" hotelu u Vašingtonu sastala sa savjetnicom američkog predsjednika Kelijen Konvej (Kellyanne Conway ), pres-sekretarkom Bijele kuće Sarom Hakabi Senders (Sarah Huckabee Sanders ), te Korijem Levandovskim (Corey Lewandowski ), bivšim šefom pobjedničke Trampove kampanje iz 2016. godine i savjetnikom za Trampovu kampanju za reizbor 2020. godine - saopćeno je iz entitetske vlade. 

U saopćenju se navodi da će Cvijanović danas prisustvovati "centralnoj svečanosti koja se održava u Kongresu SAD povodom obilježavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, a ovaj jubilej bit će obilježen nizom manifestacija koje će u glavnom gradu SAD biti održane od 25. do 29. jula".

Predviđeno je i da se danas, u odvojenim susretima, Cvijanović sastane i sa kopredsjedavajućim Nacionalnog komiteta Republikanske partije Bobom Padučikom (Bob Paduchik ), kongresmenom Danom Rorbaherom (Rohrabacher), te senatorom Rodžerom Vikerom (Roger Wicker), saopćeno je iz Vlade RS. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.