Željka Cvijanović se sastala s Trampovim saradnicima

VAŠINGTON Predsjednica Vlade Republike Srpske

Željka Cvijanović se sastala s Trampovim saradnicima

Predsjednica Vlade Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović službeno boravi u Vašingtonu, gdje se, kako je saopćeno, susrela s najbližim saradnicima predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donalda Trampa (Trump).

- Između ostalih, Cvijanović se u "Tramp" hotelu u Vašingtonu sastala sa savjetnicom američkog predsjednika Kelijen Konvej (Kellyanne Conway ), pres-sekretarkom Bijele kuće Sarom Hakabi Senders (Sarah Huckabee Sanders ), te Korijem Levandovskim (Corey Lewandowski ), bivšim šefom pobjedničke Trampove kampanje iz 2016. godine i savjetnikom za Trampovu kampanju za reizbor 2020. godine - saopćeno je iz entitetske vlade. 

U saopćenju se navodi da će Cvijanović danas prisustvovati "centralnoj svečanosti koja se održava u Kongresu SAD povodom obilježavanja jubileja stogodišnjice podizanja srpske zastave ispred Bijele kuće, a ovaj jubilej bit će obilježen nizom manifestacija koje će u glavnom gradu SAD biti održane od 25. do 29. jula".

Predviđeno je i da se danas, u odvojenim susretima, Cvijanović sastane i sa kopredsjedavajućim Nacionalnog komiteta Republikanske partije Bobom Padučikom (Bob Paduchik ), kongresmenom Danom Rorbaherom (Rohrabacher), te senatorom Rodžerom Vikerom (Roger Wicker), saopćeno je iz Vlade RS. 

Preuzmite aplikacije Dnevnog avaza za Android i iOS.

Povezano
NA VRH