BIH

Klanjan bajram-namaz u trebinjskoj Osman-pašinoj džamiji

P.M.

21.8.2018

U Osman-pašinoj džamiji u Starom grad u Trebinju jutros je u klanjan sabah-namaz i bajram-namaz, koji su predvodili glavni trebinjski imami hafiz Sadik ef. Fazlagić i Sadmir ef. Mustafić.  

Čestitajući Kurban-bajram svim vjernicima, efendija Fazlagić je poručio da je Kurban-bajram jedan od najvećih muslimanskih blagdana koji u srcima vjernika razvija ljubav, strpljivost, saosjećanje i žrtvu. 

- Kurban-bajramski dani su dani velikog veselja i radosti u posebnom i odabranom mjesecu. To su dani hadža, prinošenja žrtve u ime Allaha dž.s., dani sjećanja na Ibrahima a.s. i njegovog sina Ismaila a.s. - istakao je efendija Fazlagić i dodao da Kurban-bajram donosi velike pouke i poruke.

- Nema većih i boljih dana od ovih dana u kojima imamo priliku da sebi stavimo u zadatak da ćemo u njima izgraditi mostove ljubavi, saosjećanja, zajedništva, suživota, a porušiti pregrade mržnje, zavisti, oholosti, neznanja. Zato, neka ovi bajramski mubarek-dani budu prilika da sebe obavežemo da ćemo biti bolji ljudi, bolje komšije, bolji prijatelji, a prije svega bolji i kvalitetniji vjernici - naglasio je efendija Fazlagić.

- U svoje ime i u ime Medžlisa IZ u Trebinju čestitam današnji Kurban-bajram svim vjernicima u BiH i dijaspori a posebno trebinjskim muslimanima, uz dovu da Allahu dž.š. primi sve njihove žrtve koje prinose u Njegovo ime, da ih nagradi i na ovom i na budućem svijetu i da ove dane provedu u zdravlju, rahatluku i veselju zajedno sa svojim pirodicama, prijateljima i komšijama. Bajram šerif mubarek olsun - poručio je efendija Fazlagić.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.