RADOST PRAZNIKA

Kurban-bajram dočekan i u istočnoj Hercegovini

Bajram-namaz je predvodio hafiz Sadik efendija Fazlagić, glavni imam MIZ Trebinje

Sa bajram-namaza - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
P. Mucović

28.6.2023

U Osman-pašinoj džamiji u Trebinju jutros je klanjan bajram-namaz povodom Kurban-bajrama. Bajram-namaz je predvodio hafiz Sadik efendija Fazlagić, glavni imam MIZ Trebinje.

Prema riječima Fazlagića, Kurban-bajram je jedan od dva najveća muslimanska blagdana.

Sretna i ozarena lica

- Ovaj blagdan muslimani obilježavaju u svojim vjerskim aktivnostima. Zaista nam je drago vidjeti jutros sretna i ozarena lica koja su došla da obave bajram-namaz i poslušaju hutbu i da zajedno provedu ove mubarek trenutke - naveo je hafiz Fazlagić čestitajući Kurban-bajram svim muslimanima.

- Srećan Kurban-bajram svim muslimanima, kako Trebinjcima i Trebinjkama, tako i svim drugima koji obilježavaju ovaj praznik, da ga provedu u zdravlju i rahatluku zajedno sa svojim porodicama, svojim najmilijim. Bajram šerif mubarek olsun - istakao je hafiz Fazlagić i dodao da su jutros podijeljeni i bajramski paketići za djecu koja su klanjala bajram-namaz u Osman-pašinoj džamiji.

Broj zaklanih kurbana

Povodom Kurba- bajrama MIZ Trebinje zaklao je sedamdeset kurbana koji su svi namjenjeni Karađoz-begovoj medresi u Mostaru.

Na području MIZ Gacko bajram-namaz je klanjan u Kuli Fazlagića, a na prostoru MIZ Bileća bajram-namaz je klanjan u Bajramovića džamiji na Orahovici. Na području MIZ Gacko i Bileća zaklano je 100 kurbana koje je rijaset otkupio od povratnika. Također na području MIZ Gacko u Kuli Fazlagića bit će priređen i svečani ručak za sve vjernike.

Na području MIZ Nevesinje bajram-namaz klanjan je u Sultan Bajazid džamiji u Nevesinju, ali i na još pet mjesta. Na području MIZ Nevesinje zaklano je 20 kurbana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.