SARAJEVO

Lijanović: Prodat ćemo sva vozila političara, vozit će se gradskim prijevozom

Službenu kampanju počeo je danas dolaskom iz Mostara u Sarajevo autobusom

Fena

7.9.2018

Kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine na ovogodišnjim izborima Jerko Ivanković Lijanović službenu kampanju počeo je danas dolaskom iz Mostara u Sarajevo autobusom, redovnom linijom, gdje su ga dočekali članovi i simpatizeri Narodne stranke Radom za boljitak.

Na taj simboličan korak se odlučio, pojasnio je novinarima, jer će jedna od prvih aktivnosti biti, ako dobije povjerenje građana, ukidanje službenih vozila.

- Prodat ćemo sva vozila političara, ima da se voze svojim automobilima ili javnim prijevozom. Dragi građani, u desetom mjesecu vlast je u vašim rukama, izaberite promjene, da pometemo aktuelnu vlast i provedemo ''Program za deset'' - istakao je Ivanković Lijanović.

Taj program, naveo je, sačinjen je od prvih deset koraka koje će provesti za dobrobit građana i za napredak demokratije, ako na izborima u oktobru postigne planirano.

- Ukinuti kantone i ojačati lokalnu samoupravu, ukinuti doprinose na plaće u proizvodnom sektoru, osigurati proizvodnju dovoljne količine hrane za potrebe stanovništva, neke su od tačaka iz našeg programa - rekao je Lijanović.

Poručio je da će akcent biti i na iskorištavanju domaćih potencijala za proizvodnju energije i završetku izgradnje saobraćajne infrastrukture.

- Osigurat ćemo računare djeci u procesu obrazovanja, osigurati svim građanima zdravstveno osiguranje te smanjiti korupciju uvođenjem ''e-uprave'' - naglasio je Ivanković Lijanović te dodao da će kroz ''Program za deset'' osigurati dječiji doplatak za svako dijete.

Ivanković Lijanović po dolasku u Sarajevo prošetao je gradom s grupom koja ga je dočekala. Kao i kada se prijavljivao za izbore u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, i na obilježavanju početka kampanje nosio je metlu. Time, kaže, poručuje da će ''pomesti aktuelnu vlast''.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.