ČELINAC

Dodik: Nisam ni pipnuo Draška Stanivukovića

Demantirao navode opozicije

Milorad Dodik. Arhiv

Fena

9.9.2018

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik negirao je danas tvrdnje da je udario kandidata PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Draška Stanivukovića. 

Dodik tvrdi da je opozicija željela inscenirati napad, a da je laž da je fizički nasrnuo na Stanivukovića.

- Instruirali su i poslali djecu da donesu kamenje i ometu skup u Čelincu – rekao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare u Čelincu, gdje je danas položio kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.

Napad je, tvrdi, izmislila opozicija, a on nema namjeru da se izvinjava, „jer nije ni pipnuo Stanivukovića, koji nema nijednu povredu“.

- U svom obraćanju pozdravio sam prisustvo i onih koji drugačije misle. Kada sam se vraćao na mjesto gdje sam ranije stajao, zatekao sam viku i galamu, koju sam čuo i tokom svog obraćanja. Apsolutno demantiram dodir s bilo kojim licem. Nikoga nisam dirnuo, udario, niti je bilo ko nekoga udario – naveo je.

Tvrdi da se neki nalaze u policiji jer su „imali kamenje“.

– I Stanivuković je imao kamen u ruci. Prišao je mjestu gdje stoje štićene osobe, a niko njega nije udario – rekao je entitetski predsjednik, dodajući da to mogu potvrditi mnoge osobe. 

Kazao je da će RS ostati mirna te pozvao na fer i poštenu izbornu kampanju, u kojoj se drugi neće ometati.

Provokacija je, naveo je, jedino što je ostalo opoziciji, a kako je naveo, očekuje da takvih slučajeva bude još.

- Naravno da na javnim skupovima mogu da prisustvuju i drugi, ali ne bi trebalo da ih ometaju. Niko iz SNSD-a nije otišao na tuđi skup i ometao ga – dodao je.

I premijerka RS Željka Cvijanović je osudila ovaj, kako je navela, inscenirani slučaj opozicije.

- Ovo je posljednja faza truhljenja opozicionog bloka, koji se služi svim i svačim, umjesto da vode kampanju na adekvatan način i kažu građanima šta imaju da im ponude – rekla je Cvijanović.

Kazala je da se ovakve stvari ne smiju dešavati te apelirala da se kampanja vodi na fer način.

Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković tvrdi da su ga danas u Čelincu fizički napali predsjednik RS Milorad Dodik i njegovo osiguranje.

Stanivuković je rekao novinarima da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans u vrijeme dok su zvaničnici RS polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.