PRESUDE

Zbog klevete Mektić mora platiti glavnoj državnoj tužiteljici 3.000 KM!

Mektić iznio niz neistina na račun Tadić

Piše: M. AŠČIĆ

14.9.2018

Općinski sud u Sarajevu naredio je ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću da zbog klevete mora isplatiti v. d. glavne državne tužiteljice Gordani Tadić 3.000 maraka s uračunatim kamatama, počev od 11. avgusta prošle godine, saznaje “Avaz“. 

Mektić je dužan Tadić nadoknaditi i troškove parničnog postupka u iznosu od 1.109.05 KM, ali i javnu izreku ove presude na Radio-televiziji BiH u emisiji „Dnevnik 2", nakon što ona bude pravomoćna.




Tadić je ovom postupku zastupao sarajevski advokat Senad Pizović, a tužba je podnesena 11. avgusta prošle godine zbog niza neistina koje je 17. jula 2017. na pres-konferenciji ministar Mektić iznio na njen račun.

Glavna tužiteljica je nakon Mektićevih neistina prošle godine od Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) i Vijeća ministara BiH tražila da poduzmu sve mjere i radnje s ciljem njene zaštite kao nosioca pravosudne funkcije i vršioca dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva BiH prošle godine je također rečeno da su svi Mektićevi navodi neosnovani i apsolutno neistiniti i usmjereni na njenu ličnu i profesionalnu diskreditaciju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.