PROGNOZA Federalni hidrometeorološki zavod

Zahlađenje: Stižu kiša i grmljavina

Saznajte kako nas vrijeme očekuje ovog vikenda

Avaz.ba

Foto: Arhiv


U Bosni i Hercegovini danas će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Nešto više oblaka očekuje se na krajnjem jugu. Jutarnja temperatura bit će između tri i osam, a dnevna između 17 i 26 stepeni.

U petak u BiH u jutarnjim satima očekuje se postupno povećanje oblačnosti s juga, a tokom dana oblačnije u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne, gdje se očekuje i kiša. U većem dijelu Bosne povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Jutarnja temperatura zraka između tri i devet, na jugu zemlje od 11 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, jugu zemlje do 26 stepena.

Prvog dana vikenda u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom u Hercegovini, a uz kišu moguća je i grmljavina. U Bosni slabije padavine. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje i do 17, a najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 22, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stepena,

Tokom izbornog dana, u nedjelju 7. oktobra u Bosni i Hercegovini bit će pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša se očekuje u Hercegovini i sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između devet i 14, na jugu zemlje i do 17, a najviša dnevna temperatura višim između 16 i 22, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stepeni.

Više o temi Federalni hidrometeorološki zavod

NA VRH

Podijeli članak na