BIHAMK

Saobraćaj se odvija po mokrom kolovozu, vozači se pozivaju na oprez

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minut

Arhiv

Avaz.ba

3.11.2018

Kolovoz je ovoga jutra mokar u sjevernim i zapadnim krajevima naše zemlje, pa vozače pozivamo na oprezniju vožnju. Na smanjenu vidljivost zbog magle upozoravamo na dionicama u dolinama rijeka: Save, Une i Neretve.

Danas se izvode sanacioni radovi na regionalnom putu R-461 Srebrenik-Bukva (u dužini od 800m), zbog čega će u vremenu od 08 do 17 sati saobraćaj biti obustavljen. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeravati na putni pravac Srebrenik-Donja Orahovica-Gračanica.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Podsjećamo da je zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.