SARAJEVO

Džekin dres prodat za 800, a Željin za 1.000 maraka

Novac će dobiti roditelji mališana iz Roditeljske kuće kojima je pomoć potrebna, rekao Kubat

Prisustvovali ljekari, djeca koja su pobijedila bolest, poznate ličnosti...

Piše: A. ČENGIĆ

22.11.2018

Bosanci i Hercegovci još jednom su pokazali da imaju veliko srce. Na donatorskoj večeri Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“, koja je održana preksinoć u Sarajevu, pozivom na humanitarni broj, naplatom ulaznica i aukcijom skupljeno je 40.000 maraka. <>

Slike i nakit

Prisustvovali su ljekari, djeca koja su pobijedila ovu bolest, ličnosti iz privrednog, kulturnog, političkog, sportskog i društvenog života BiH i mnogi drugi prijatelji Udruženja „Srce za djecu“.

Na aukciji su se našli potpisani dresovi bh. nogometnih reprezentativaca Edina Džeke i Miralema Pjanića, koji su „otišli“ za 800, odnosno 700 KM, a dres FK Željezničar prodat je za 1.000 maraka. U ponudi su bile i umjetničke slike, fotografije, nakit, kao i modne kreacije.

Fikret Kubat, predsjednik Udruženja, kazao je da djeci uvijek treba pružati ruku i biti uz njih.

- Ponosni smo na sve ljude koji su učestvovali na donatorskoj večeri. Roditeljska kuća funkcionira već tri godine, a u njoj je do sada boravilo više od 130 porodica. To dovoljno govori o važnosti projekta. Skupljeni novac ići će roditeljima bolesnih mališana iz Roditeljske kuće kojima je pomoć potrebna - rekao je Kubat.

Stalna podrška

Emocije nije krila ni Renata Savić, koja godinama podržava Udruženje i jedan je od organizatora donatorske večeri.

- Veoma sam sretna. Živim u Pragu 26 godina, dugo sam razmišljala na koji način da pomognem svom rodnom gradu i odlučila sam da pomognem djeci oboljeloj od raka. Prvi ovakav projekt uradila sam prošle godine i bio je vrlo uspješan i zbog toga sam se odlučila za drugi - kazala je Savić.

Pjanić: Srcem sam s vama

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji zbog obaveza nije mogao prisustvovati, a čiji se dres našao na aukciji, javio se videolinkom i poručio da je prisutan srcem.

- Svim srcem sam uz Roditeljsku kuću i pozdravljam roditelje, koji su veliki heroji - kazao je Pjanić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.