SARAJEVO

Komšić: O formiranju vlasti razgovarat ćemo sa svima

Odgovorio je i na pitanje koje se odnosi na prijetnje upućene predsjedavajućem Predsjedništva Miloradu Dodiku

Željko Komšić: BH. blok ime svoje zahtjeve. Arhiv

A. S.

30.11.2018

Željko Komšić, član Predsjedništva BiH i prvi čovjek Demokratske fronte, nakon današnje svečanosti povodom godišnjice Oružanih snaga BiH u Rajlovcu, u obraćanju novinarima pozdravio je rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži priznavanje genocida u Srebrenici, ali je istaknuo nepovjerenje u srbijanske političke snage koje bi se trebale suočiti s tim pitanjem.

- To je stvar građana Srbije - izjavio je Komšić.

Kad je riječ o pregovorima u vezi s formiranjem vlasti, Komšić je danas kazao da će Bh. blok, koji čine SDP, DF i Naša stranka, razgovarati sa svima, ali i da nije optimista u pogledu mogućeg dogovora Bh. bloka sa SDA i HDZ-om.  

Mi imamo neke zahtjeve koji sigurno nisu prihvatljivi SDA i HDZ-u. Ti se razgovori održavaju kako bismo jedni drugima prenijeli stavove. Razgovarati moramo - dodao je Komšić.  

Novinarima je odgovorio i na pitanje koje se odnosi na prijetnje upućene predsjedavajućem Predsjedništva Miloradu Dodiku. Komšić smatra da takva situacija ne vodi nikuda i da će Dodik takvo šta iskoristiti da bi rekao da treba zaštitu policije MUP-a RS jer se ne osjeća sigurno u FBiH. 

- Tako odmah ulazimo u problem jer ti ljudi koji njega prate ne mogu naoružani ući u državne institucije - kazao je Komšić, potcrtavajući da bilo kakve prijetnje ne opravdava ni u kom smislu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.