GORAŽDE

Sutra nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK

Zasjedanje je prekinuto zbog nedostatka kvoruma

Goražde: Sutra imenovanje komisija. A. Bajramović

Piše: Al.B.

3.12.2018

Za sutra je najavljen nastavak konstituirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde. Njegovo zakazivanje od predsjedavajuće Aide Obuće (SDA) zatražilo je, Poslovnikom potrebnih, devet poslanika iz bloka stranaka koji čine NBL, SDP, SBB, DF, Naša stranka, A-SDA, Goraždanska priča i Nezavisni blok. Ove stranke, kako nam je potvrdilo nekoliko poslanika, uspjele su osigurati novu skupštinsku većinu.  

Konstituirajuća sjednica Skupštine BPK Goražde prekinuta je 23. novembra, nakon što je 24 od ukupno 25 poslanika potpisalo svečanu izjavu. 

Zasjedanje je prekinuto zbog nedostatka kvoruma, u trenutku kada je omjer snaga između dva bloka bio 12:12. U međuvremenu je iz CIK-a stiglo i uvjerenje o verifikaciji mandata Emine Mujagić iz NBL-a, poslanice koja u Skupštinu BPK Goražde ulazi umjesto Muhameda Ramovića, koji je odlučio ostati na poziciji gradonačelnika Goražda. 

Mujagić bi sutra trebala položiti zakletvu i učestvovati u radu, a njen glas trebao bi biti presudan kako bi se imenovale privremene Komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja i Komisija za izbor i imenovanja. Sjednica bi ponovo trebala biti prekinuta, jer izbor delegata u Dom naroda Parlamenta FBiH sačekat će odluku CIK-a o tome na osnovu kojeg popisa stanovništva će to biti urađeno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.