BIZARNO

Misteriozna smrt migranta uznemirila javnost u BiH

Ni MUP, ni lovci, ni GSS nemaju podatke da je u USK pronađeno raskomadano tijelo

Fotografija koja je šokirala javnost: Šta se dogodilo

M. MUJADŽIĆ

3.12.2018

Nadležne institucije ni Ministarstvo unutrašnjih poslova USK nemaju informacije o fotografiji migranta - snimljenoj navodno na području tog kantona - kojeg je pojeo vuk. 

Na internetu se posljednjih nekoliko dana pojavila uznemirujuća fotografija raskomadanog ljudskog tijela, navodno migranta.

Mjesto stradanja i okolnosti za sada nisu poznati, a niko ne može potvrditi da su fotografije autentične.

- Ne znamo da li su autentični snimci i da li se radi o teritoriji koja je u našoj nadležnosti. Ako postoje svjedoci ovog događaja, pozivamo ih da to prijave nadležnoj policijskoj stanici - kazala je Snežana Galić, portparol Uprave policije USK.

Ni u Gorskoj službi spašavanja ne znaju ništa. Napominju da često priteknu u pomoć migrantima, koji kreću put granice opasnim planinskim predjelima.

- Mi ovo nismo vidjeli. Pružali smo pomoć kada je trebalo, ali nikad nismo naišli na migrante koji su imali velike povrede. Nismo nalazili ni preminule - kazao je Ermin Lipović iz Službe gorskog spašavanja Bihaća.

Migrantske rute vode i kroz lovna područja.

- Ništa nismo čuli o migrantu s fotografije koja je na internetu. Oni pokušavaju prijeći u Hrvatsku i njih je najviše na Bugaru, ne zaobilaze ni Kalate kod Kulen-Vakufa, Lohovska brda, Plješavicu, gdje je teren najteži. Ne bježe i ne sakrivaju se od nas. Među njima ima i porodica – kaže Gavrilo Softić, predsjednik Lovačke organizacije Bihać.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.