PRILIKE

Gordan Milinić na forumu u Dohi

Fokus na četiri osnovne teme - ekonomski razvoj, sigurnost, mir i medijaciju te tranzicijske procese

Milinić: Prilika za uspostavljanje kontakata s vodećim investitorima. Arhiv

Srna

17.12.2018

Gordan Milinić, direktor Agencije za unapređenje stranih investicija (FIPA) BiH, učestvovao je na 18. Doha forumu u Kataru, gdje je upoznao privrednike i investitore o potencijalima za ulaganje u BiH te trendovima rasta priliva stranih ulaganja u zemlji.

Ovaj događaj bio je idealna prilika za predstavljanje BiH privrednicima iz Katara, uspostavljanje kontakata s vodećim investitorima, te za razgovore o mogućnostima unapređenja privredne saradnje dvije zemlje - saopćeno je iz FIPA-e. 

Doha forum jedan je od najznačajnijih globalnih platformi za dijalog, okuplja lidere u politici i biznisu za izgradnju inovativnih i akcionih rješenja za unapređenje privrednih kretanja u regiji i svijetu.

Ove godine forum se fokusirao na četiri osnovne teme - ekonomski razvoj, sigurnost, mir i medijaciju te tranzicijske procese. 

Osnovan je prije 18 godina kao jedini veliki međunarodni forum u regionu koji je usmjeren na rješavanje globalnih izazova i unapređenje pragmatičnih rješenja i od samog početka forum se razvio u idealno mjesto za istraživanja koja se tiču cijelog svijeta, navodi se u saopćenju.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.