SARAJEVO Oproštajna posjeta

Predsjedavajući Zvizdić s ambasadorom Pamerom

Republika Austrija nastaviti će podsticati BiH na putu ka evropskim integracijama

Fena

Oproštajna posjeta

Foto: Fena


Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Zvizdić u oproštajnu posjetu primio je ambasadora Republike Austrije u BiH Martina Pamera (Martin Pammer).

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio ambasadoru Pammeru na njegovoj uspješnoj i aktivnoj misiji tokom koje su BiH i Austrija unaprijedile političku, ekonomsku, kulturnu, obrazovnu i naučnu saradnju. Rekao je da je u proteklom periodu Vlada Republike Austrije na čelu sa saveznim kancelarom Sebastijanom Kurtzom (Sebastian Kurtz), očuvala kontinuitet prijateljske i institucionalne podrške Bosni i Hercegovini, te pokrenula i realizirala brojne aktivnosti kojim je dodatno osnažena evropska perspektiva Bosne i Hercegovine i cjelokupnog regiona Zapadnog Balkana.

Istaknuo je da je Republika Austrija duži niz godina jedan od najvažnijih investitora u BiH sa velikim brojem registriranih kompanija i zaposlenih radnika i da ujedno predstavlja jedno o ključnih izvoznih tržišta za BH kompanije. 

Ambasador Pamer je istaknuo da između BiH i Republike Austrije nema otvorenih pitanja i naglasio da će njegova zemlja i u narednom periodu nastaviti podsticati BiH na putu ka evropskim integracijama i na jačanje kulturnog i ekonomskog napretka.

Predsjedavajući Zvizdić se ambasadoru Pameru zahvalio na dosadašnjoj saradnji, poželio mu uspjeh u daljem radu, sa željom da i u narednom periodu BiH i Austrija nastave razvijati dobre bilateralne odnose.

NA VRH

Podijeli članak na