BANJA LUKA

Imena privedenih u Banjoj Luci

Otac preminulog mladića je priveden jer se navodno nije odazivao na pozive na saslušanje

Avaz.ba

25.12.2018

Službenici MUP-a RS uhapsili su  jutros roditelje tragično ubijenog Davida Dragičevića, Davora Dragičevića i Suzanu Radanović. Priveden je i Adam Šukalo, bivši zastupnik u NSRS.

Tokom hapšenja članova grupe Pravda za Davida na Trgu Krajine, na informativni razgovor priveden je i novinar Vladimir Šušak.

Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima upućuju javni protest MUP-u Republike Srpske i Policijskoj upravi Banja Luka, zbog privođenja na informativni razgovor novinara Vladimira Šuška, dopisnika BHT-a iz ovog grada. Novinar Vladimir Šušak je priveden jutros u policiju nakon što je fotografisao Davora Dragičevića u kolima Hitne pomoći, kojima je Dragičević odvezen iz sjedišta Policijske uprave Banja Luka poslije davanja iskaza.

Iako je novinar Šušak zadržan vrlo kratko u prostorijama Policijske uprave, gdje je dao osnovne informacije o sebi i svom radu uz profesionalno i pristojno ponašanje policije, BH novinari i Linija za pomoć novinarima smatraju kako je postupak policije kršenje prava na slobodu izražavanja i nedopustivo ometanje novinara tokom obavljanja profesionalnih zadataka.

Privedeni su i Željko Dabić, Njegoš Tomić, Ozren Perduv, Sofija Grmuša, svi članovi grupe "Pravda za Davida".

Radanović je jutros prva obavijestila javnost o hapšenju Davora Dragičevića.

Spontano okupljanje građana počelo je nakon jutrošnjeg hapšenja Davora Dragičevića zbog, kako su naveli iz banjalučke policije, ugrožavanja sigurnosti.

Dragičević je priveden jer se navodno nije odazivao na pozive na saslušanje, potvrdio je za N1 advokat Davora Dragičevića Ifet Feraget.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.