RADOST

U Zvorniku stanari dijelili paketiće djeci

Postali primjer drugim zgradama

Trg malog princa ispred zgrade "Z 16". Z. K.

Avaz.ba

27.12.2018

Zajednica etažnih vlasnika (ZEV) u zgradi „Z 16“ je i ove godine organizirala i pripremila prigodan program i dodjelu paketića za 35 djece uzrasta do deset godina.

Djeda Mraz je, zajedno sa svojim „pomoćnicima“, obradovao mališane u ovoj zgradi, gdje svi žive i rade kao jedno. 

- Počeli smo prije tri godine, kada nam je zgrada bila jedna od najlošijih, a danas, evo vidite, služimo za primjer drugima. Već smo imali situacije gdje su nam se druge zajednice obraćale za pomoć oko organizacije i funkcioniranja i nesebično smo im pomogli. Oni su danas, također, uspješni u rukovođenju i već imaju vidljive rezultate. Za relativno kratko vrijeme izgradili smo i povratili povjerenje u mogućnost čestitog rada u interesu svih stanara. Naravno, sve to ne bi bilo moguće uraditi bez podrške skoro svih naših komšija, koji su svojim revnosnim odnosom prema obavezama plaćanja održavanja, ali i poštovanja kućnog reda i pravila ponašanja u zajednici mnogo pomogli rukovodstvu zgrade – ističu u rukovodstvu ZEV-a.



Paketići za djecu. Z.K.

Oni su zajedničkim sredstvima i naporima uredili krov koji je prokišnjavao, rasvjetu, podrume.

 - U sanaciji krova nam je sa 50 posto sredstava pomogla Gradska uprava u Zvorniku, a ostalih 50 posto su sakupili stanari zgrade. Uveli smo interfon, senzorsku rasvjetu po hodnicima, sredili podrumske prostorije, u potpunosti okrečili unutrašnjost zgrade koja broji 12 spratova, sredili i rekonstruirali liftove, ofarbali 24 vrata od dva lifta, nabavili nove pumpe za vodu – kažu u ZEV-u i dodaju da je njihova poruka da se sa 70 stambenih jedinica i sa više od 200 ljudi može udobno i složno živjeti pod jednim krovom.

 - U narednom periodu cilj nam je da uradimo kompletnu izolaciju i fasadu vanjskih zidova zgrade jer već u nekim stanovima imamo vlagu, ali i zbog uštede toplotne energije, ali i estetike, jer već ispred zgrade imamo „Trg malog princa“ – kažu u ZEV-u „Z 16“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.