KRIMINAL

Akcija "Tender": Poznata imena uhapšenih

Na osnovu naredbe Općinskog suda, izvršen je pretres nad osobom Č. E. (23) u ugostiteljskom objektu "Palma"

FUP. Ilustracija

Fena

4.1.2019

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) jučer su, pod nadzorom Tužilaštva Kantona Sarajevo i podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva "Tender" na području Kantona Sarajevo u vezi s krivičnim djelom primanje dara i drugih oblika koristi i pomaganja.

U sklopu operativne akcije uhapšen je član Nadzornog odbora GRAS-a Amera Ahmić i uposlenik GRAS-a Samir Deljkić, prenose mediji.

Na osnovu naredbe Općinskog suda, izvršen je pretres nad osobom Č.  E. (23) u ugostiteljskom objektu "Palma" na području Kantona Sarajevo, kada je pronađen i oduzet novac koji je bio namijenjen za Nadzorni odbor KJKP "Gras" d.o.o. Sarajevo, radi dobivanja saglasnosti vezano za zaključenje ugovora o nabavci sedam rabljenih trolejbusa (vrijednost ugovora iznosila je cca 700.000 KM), nakon čega je osoba i uhapšena.

Podsjećamo, radi se Ameru Ahmiću koji je u svojstvu člana Nadzornog odbora u KJKP "Gras" d.o.o. Sarajevo, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi uz pomoć Samira Deljkića i E. H. (41), zahtijevao novac od odgovorne osobe privrednog subjekata iz Tuzlanskog kantona, čija djelatnost ima veze s nabavkom rabljenih trolejbusa za KJKP "Gras" d.o.o. Sarajevo, a kako bi isti dao saglasnost na zaključivanje ugovora za navedenu nabavku.

Uhapšene osobe su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega su Č. E. i Ć. N. po naredbi postupajućeg tužioca pušteni na slobodu, dok će  Ahmić i Deljković biti u zakonskom roku predati Tužilaštvu Kantona Sarajevo, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.