SARAJEVO

Zbog sporne nabavke polovnih trolejbusa uhapšeni Amer Ahmić i Samir Deljkić

Tokom akcije policijski službenici FUP-a su uhapsili člana Nadzornog odbora i uposlenika GRAS-a

Osim Ahmića i Deljkića uhapšene su još dvije osobe E. H. i Ć. N.. Ilustracija

A. T.

4.1.2019

U sklopu akcije kodnog naziva „Tender“, koju provode policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i uz podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, izvršen je pretres nad osobom Č. E. (23), kod koje je pronađen i oduzet novac namijenjen za Nadzorni odbor GRAS-a radi dobivanja saglasnosti za zaključenje ugovora o nabavci sedam rabljenih trolejbusa.  

Tokom akcije policijski službenici FUP-a su uhapsili člana Nadzornog odbora GRAS-a Amera Ahmića i uposlenika GRAS-a Samira Deljkića, koji je navodno napustio ovo preduzeće, saznaje "Avaz". Inače, Amer Ahmić predsjednik je jednog od Mjesnih odbora SDA u centru.

Kako navode iz FUP-a, Amer Ahmić je, u svojstvu člana Nadzornog odbora GRAS-a, a s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, uz pomoć Samira Deljkića i E. H., zahtijevao novac od odgovornog lica privrednog subjekta iz Tuzlanskog kantona, čija djelatnost ima veze s nabavkom rabljenih trolejbusa za GRAS. Vrijednost ugovora iznosila je oko 700.000 KM.

Inače, Amer Ahmić predsjednik je jednog od Mjesnih odbora SDA u centru.

Osim Ahmića i Deljkića, uhapšene su još dvije osobe E. H. i Ć. N., koje su nakon kriminalističke obrade, a prema naredbi postupajućeg tužioca, puštene na slobodu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.