IZBOR

IZBOR THE BOSNIA TIMESA: Radončić ličnost godine

Neminovno je donijeti i zaključak da režimski progonitelji moraju nestati – bar sa političke scene, kako bi se zlo koje se previše namnožilo, ako Bog da, iskorijenilo

The Bosnia Times

5.1.2019

Radončić: Ličnost godine. The Bosnia Times

Redakcija "The Bosnia Timesa" odlučila je od ove godine birati ličnosti godine pošto smo procijenili da to čine maltene svi relevantni svjetski listovi, odnosno portali i da kroz taj izbor odašilju svijetu i svojoj čitalačkoj publici najdirektniju poruku koja ujedno odražava i njihovu uređivačku politiku, odnosno društvene vrijednosti kao i političke poglede za koje se zalažu. Rukovodeći se ovakvim principima i procjenama najbliži smo bili podržati magazin „Time“ koji je Džamala Kašogija (Jamal Khashoggi) i grupu ubijenih i napadnutih novinara u svijetu proglasio za ličnosti godine, piše "The Bosnia Times".

Razlog je jasan našim čitaocima jer osjećamo da je i naš urednik Nedžad Latić među ovom grupom napadnutih novinara sa kojima se „Time“ solidarizira proglašavajući ih za ličnosti godine.

Bosna i Herecgovina je puna divnih žena i ljudi, mladića i djevojaka koji su se u protekloj godini iskazali i dokazali na raznim poljima i desetine njih bismo mogli izabrati i proglasiti za ličnosti godine. Ali, zar ne bi bilo stotine takvih žena i ljudi, djevojčica i dječaka koji bi ušli u uži izbor raznih medija koji imaju najraznovrsnije kriterije pri izboru za ličnosti godine da živimo i radimo u drugačijem okruženju?! Zar ne znamo glavne krivce i negativce, koje bismo mogli proglasiti za negativce desetljeća, zbog kojih mnoge žene i ljudi teško preživljavaju svakodnevnicu, kao što mnogi mladi, poletni i perspektivni mladići i djevojke zbog takvih bježe iz ove zemlje jer nemaju elementarne pretpostavke za nastavak normalnog života i ostvarenja karijera i ambicija.

U vrijeme vrlo mučnih i teških dana i terora kojem su vjernici bilo izloženi od strane komunističkog režima, bar bosanski muslimani su imali jednu devizu kojom su se rukovodili usljed duhovnog otpora tom teroru osionih bezbožnika; branili su i spašavali sve ono što su komunisti napadali, a bagatelisali i ignorirali sve ono na čemu je komunistička propaganda instalirala kao vrijedno i poželjno.

Rukovodeći se tom maksimom i poučkom duhovnog otpora bosanskih muslimana komunističkom režimu mi smo procijenili da je Fahrudin Radončić najzaslužnija osoba da bude proglašena za ličnost godine jer se uspio osloboditi i rehabilitirati od najgnusnijih optužbi koje mu je sadašnji bošnjački kvazirežim montirao, prije svega kroz sudsko-policijske istrage koje su praćene najbrutalnijom medijskom harangom od strane režimskih medija i njihovih kerbera. Radončić je to podnosio na vrlo dostojanstven način iako mu je bukvalno sa više aspekata bio život ugrožen.

Ne moramo samo zbog tehničkih razloga izostaviti Radončićevu biografiju, jer je dostupna javnosti bar na internetu, ali pošto je on kao rijetko ko bio podvrgnut svim mogućim istragama o njemu se baš sve zna. O njemu su režimski obavještajci najvećeg kalibra, kao i odbjegli policajci iz gangsterskog podzemlja pisali knjige, dok su tužioci i ministri policije dostavljali dosijee pune "fake newsa" doušničkim režimskim portalima da bi ga kompromitirali.

Osim sopstvenog života, ugleda i časti, kao i poslovnog carstva kojeg je stekao kao medijski magnat, Radončić je odbranio i mnoge građanske vrijednosti koje je ovaj režim želio uništiti. Ako bi se bar jednim ozbiljnim osvrtom još jednom okrenuli iza sebe u proteklu godinu i prisjetili harange, kao i kolovođa te harange koja je vođena protiv Radončića, moguće je imati samo jedan dojam: ne ponovilo se i ne dogodilo se nikome! Naravno, neminovno je donijeti i zaključak da ti režimski progonitelji moraju nestati – bar sa političke scene, kako bi se zlo koje se previše namnožilo, ako Bog da, iskorijenilo, piše "The Bosnia Times".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.