SARAJEVO Direktor FMUP-a

Dragan Lukač u Domu policije ispraćen u penziju

Prisutnima se obratio ministar Čampara, koji je Lukaču zahvalio za saradnju, profesionalan odnos i stručnost u rukovođenju Upravom policije, kao i za doprinos u razvoju policijske profesije

Piše: Fena

U Domu policije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) danas je održana sjednica Stručnog kolegija federalnog ministra unutrašnjih poslova i direktora Federalne uprave policije (FUP) u proširenom sastavu, a povodom ispraćaja direktora Dragana Lukača u penziju.

Sjednici su, osim ministra Aljoše Čampare i direktora Lukača, prisustvovali premijer Federacije BiH Fadil Novalić i direktor Obavještajno-sigurnosne agencije Osman Mehmedagić, te policijski komesari kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova i drugi. 

Prisutnima se obratio ministar Čampara koji je Lukaču zahvalio za saradnju, profesionalan odnos i stručnost u rukovođenju Upravom policije, kao i za doprinos u razvoju policijske profesije. 

Ministar je posebno istakao da se taj doprinos ogleda u dobrim rezultatima rada koje je postigao FUP, kontinuirano, iz godine u godinu, što se posebno ogleda u povećanom broju podnesenih izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, a što je najbolji rezultat od osnivanja Uprave policije.

Osim ministra Čampare, prisutnima se obratio direktor Dragan Lukač, koji je prezentirao rezultate rada FUP-a u toku njegovog osmogodišnjeg mandata.

Na kraju obraćanja direktor Lukač zahvalio je svim prisutnim za saradnju i izrazio želju da FUP ostvaruje dobre rezultate rada kakve je i do sada postizao, saopćeno je iz FMUP-a.

NA VRH