STAVOVI

Dušanka Majkić: Bošnjački političari su se preračunali

Majkić je napomenula da bošnjački političari neće da urade ono što su dužni - da konstituiraju vlast poslije općih izbora

Majkić: Ovo im nije prvi put. Arhiv

Srna

29.1.2019

Delegatkinja u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić (SNSD) izjavila je danas da je očito da su se Bošnjaci preračunali kada je riječ o političkoj krizi u Federaciji BiH i nemogućnosti primjene izbornih rezultata u ovom entitetu.

- Bošnjaci su se iz početne faze da onemoguće izbor odgovarajućeg broja Hrvata iz HDZ-a kojima bi mogli upravaljati, kao i konstituiranje Vijeća ministara i izbor predsjedavajućeg tog tijela jer dolazi iz stranke koja nije po njihovom ukusu, toliko preračunali da sada postoji opasnost da cijelu FBiH dovedu u poziciju da više od 416.000 penzionera ne može dobiti penziju, da se poljoprivrednicima ne mogu isplatiti poticaji i sve tako redom zato što nije usvojen federalni budžet - kaže Majkić.

Majkić je napomenula da bošnjački političari neće da urade ono što su dužni - da konstituiraju vlast poslije općih izbora.

Prema njenim riječima, to nije prvi put, ali je sada očito da bošnjački političari za svoje ponašanje nemaju podršku svih.

Majkić je istakla da je Republika Srpska na vrijeme formirala vlast i ispunjava sve što se od nje očekuje na evropskom putu i što bi pomoglo da BiH "uplovi u mirniju luku".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.