MIGRANTSKA KRIZA

Igor Pečenković: Napala su me trojica migranata u haustoru zgrade u kojoj živim

Nije bio u stanju zvati ni policiju ni Hitnu pomoć

Povreda koju je zadobio Pečenković

E. Trako

5.2.2019

Igor Pečenković, poznati bubnjar iz Bihaća kojeg su migranti sinoć napali u haustoru zgrade u kojoj živi, prepričao je za „Avaz“ šta se dogodilo u naselju Ozimice.  


- Sinoć sam došao kući, ušao u haustor oko 21.30 sati. Naišao sam na svom ulazu na trojicu migranata. Rekao sam im da napuste ulaz, da izađu. Oni su izašli, ja sam izašao za njima da vidim hoće li otići. Jedan je počeo nešto galamiti na mene na meni nepoznatom jeziku. Tada sam dobio udarac u potiljak. I od toga se ničega ne sjećam naredna dva sata. Moja greška je bila što nisam prijavio policiji odmah. Možda bi ih i našli, ali ja sam bio u šoku. Kada sam došao sebi, bio sam ispred neke druge zgrade – priča Pečenković.

Dodaje da nije bio u stanju zvati ni policiju ni Hitnu pomoć.

- Ne sjećam se ničega. Sada sam dobro, jutros sam bio u Policijskoj stanici. Bili su kod mene policajci, dao sam izjavu i pohvalio bih policajce Salihovića, Šušnjara i Dinku Alijagića. Ja sam njima sve ispričao. Bili su izrazito korektni. Sada su po internetu nekakve priče da sam dobio nekakvu kaznu. Nije bilo nikakve kazne, ja sam bio tu i u svojstvu svjedoka dao izjavu. I to je sve – dodaje Pečenković.


Kaže da su ga policajci pitali bi li mogao prepoznati napadače.

- Rekao sam da ne bih. Jer bih mogao samo slagati na nekoga. Tako da sam odbio to prepoznavanje – dodaje Pečenković. 

Upitan da prokomentira status „Iome, Bakire, majmuni što ih žalite, ovo su migranti uradili meni pred mojom zgradom. Pozdrav“ na svom Facebook profilu, odgovara: „To sam u revoltu napisao. Apolitičan sam totalno. Ne bih volio da se od ovoga pravi politička stvar, vjerujte, to je bilo u revoltu, taj status sam izbrisao. A znate vi koji Bakir'' – kaže Pečenković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.