POSJETE

Direktor Opće bolnice Sarajevo zahvalio Grčkoj na pomoći

Ambasador je izrazio nadu da će saradnja i prijateljstvo biti nastavljeni

S današnjeg sastanka

Fena

7.2.2019

Direktor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš", prim. dr. Zlatko Kravić primio je danas u posjetu ambasadora Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa, kojem je zahvalio za veliki doprinos koji je njegova zemlja dala u poratnim godinama za obnovu bolnice i saniranju ratnih šteta. 

Za tu namjenu vlada Grčke je tada izdvojila oko 9,5 miliona dolara.

Kravić je upoznao ambasadora Iliopoulosa da je danas Opća bolnica moderna medicinska ustanova koja ima 617 uposlenih, od kojih su 462 zdravstvena, a 155 nezdravstvena radnika, te da u skladu s mogućnostima nastoje pratiti svjetske trendove u medicini.

Naglasio je da je posebno ponosan što je ustanova opremljena savremenom medicinskom i drugom opremom. Tako su, između ostalog, pacijentima na raspolaganju dva aparata za magnetnu rezonancu, dva CT aparata, dvoglava gamma kamera, itd., zahvaljujući čemu su znatno smanjene liste čekanja, ali i poboljšana dijagnostika.

Osim toga, dodao je da su renovirane operacione sale i obnovljena sterilizacija, a kroz projekt utopljavanja bolnice postignuta je energetska učinkovitost i značajne uštede.

Kravić je naglasio da je broj pacijenata i pruženih usluga porastao u odnosu na raniji period.

Iliopulos je zahvalio Kraviću na prijemu i čestitao menadžmentu i uposlenicima na uspjehu u poslovanju koji bilježi Opća bolnica.

Naveo je da je prije skoro dvije decenije vlada Grčke finansijski pomogla toj ustanovi, te da je to bila dobra procjena, jer je bolnica profunkcionirala i rasla u korist pacijentima.

Ambasador je izrazio nadu da će uspostavljena saradnja i prijateljstvo biti nastavljeni, saopćeno je iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.