EMISIJE

Bosanac kojeg su oteli nigerijski pirati u novom "Poligrafu" o borbi za goli život, Južnoj Americi, ljepoti i surovosti Amazonki i kokainu

Emisiju "Poligraf" uređuje i vodi urednik Crne hronike u "Dnevnom avazu" Admir Aljimi

Piše: Avaz.ba

18.2.2019

U nastavku serijala "Poligraf", koji uređuje i vodi Admir Aljimi, urednik Crne hronike u "Dnevnom avazu", u dvije epizode donosimo ekskluzivni razgovor sa Sakibom Alajbegovićem, koji je preživio više od 40 dana zarobljen u džungli Nigerije nakon što su brod pod švicarskom zastavom na kojem je radio oteli pirati.

Iz prve ruke u "Poligrafu" saznajte šta su svjetski mediji prešutjeli o ovom mučnom slučaju, koji je na noge podigao planetarnu javnost. Pogledajte kako je izgledala Alajbegovićeva borba za goli život te koliko je koštao otkup za njega i njegove zarobljene drugove.

Ovaj iskusni morski vuk koji 45 godina živi i radi u Južnoj Americi opisao nam je kafanske tučnjave u latinoameričkim lukama, ljepotu i surovost Amazonki, kako se odvija krijumčarenje kokaina i dijamanata...

Alajbegović je ekskluzivno za "Poligraf" opisao kako izgledaju kišni ljudi, opasnosti od ljudoždera te kakvog je okusa majmunsko meso.

Doznajte i kako su se emigranti u Argentini i Brazilu pripremali za ratove na prostorima bivše Jugoslavije.

"Poligraf" pogledajte na www.avaz.ba večeras u 20 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.