RAZOTKRIVANJE

Ko o čemu, dezerter Aljoša o patriotizmu

Čamparin klan nepotizam doveo do savršenstva

Čampara: Provaljen plan preuzimanja SDA. Arhiv

Avaz.ba

24.2.2019

Analiza njegovog spletkaroškog lika i djela objavljena na „Avazovom“ portalu očito je dodatno unervozila Aljošu Čamparu. U odgovoru na opskurnom lažljivom portalu svog zemljaka i rođaka, raspričao se o svemu i svačemu, ali i dalje ne odgovara na precizna pitanja i konstatacije.  

Čampara stariji tako ni slova ne zbori o politički motiviranim i montiranim optužnicama koje je u saradnji s bratom Dubravkom i rođakom Denisom podmetao i još pokušava podmetati političkim rivalima.

Također, ne demantira planove da skupa sa svojom ekipom preuzme kormilo SDA i da je to razlog njegove nervoze, jer je plan provaljen, a unutarstranačke akcije strmoglavo padaju i njemu i rođaku Denisu Zvizdiću.

Čampara ne spominje ni ubistvo policajaca u Sarajevu te vlastitu i moralnu i političku odgovornost što je policajac ubijen u Suhodolu ostavljen na straži samo s pištoljem i bez mobilnog signala, a taj je objekt pod direktnom nadležnošću njegovog poslušnika, donedavnog direktora FUP-a Dragana Lukača, i njega kao ministra unutrašnjih poslova FBiH.

Da ne govorimo o nepotizmu koji je Čamparin klan doveo do savršenstva i gdje niko izvan porodičnog kluba ne može računati na zaposlenje ili napredak u službi. Naravno, Aljoša kao šampion stranačkog uhljebljivanja izbjegava takve teme.

Na kraju, Čampara prigovara Fahrudinu Radončiću patriotizam ili da, tobože, on piše tekst o njemu (!?) u „Avazu“, što je poseban vid uobrazilje koji zahtijeva stručnu medicinsku pomoć.

Jedina je istina da je Čampara dezerterske dane u inozemstvu iskoristio da volšebno polaže ispite u ratom razrušenom i opkoljenom Sarajevu. Tamo daleko, u “minhenskoj brigadi”, Aljoša je s bratom Dubravkom i najbližim rođakom Denisom Zvizdićem čekao da neko drugi odbrani BiH, a da se onda oni pojave kao njeni upravljači.

Jer, ta je “junačina” prvi put obukla maskirnu uniformu jedino kada je federalna policija pod njegovom komandom tukla branioce naše zemlje - demobilisane borce!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.