REAKCIJE Pismo vlastima RS

DF zatražio oduzimanje odlikovanja Karadžiću: On predstavlja inspiraciju za terorizam

Istakli kako ukoliko ne poduzmu korake, potez pokazati da njihovo svjetonazorsko opredjeljenje stoji na drugoj strani civilizacije

Avaz.ba
15.03.2019 18:16

DF: Vlasti RS trebaju osuditi teroristički čin

Foto: Arhiv

Demokratska fronta pozvala je vladu RS da oduzme odlikovanje Radovanu Karadžiću koje mu je 2016. godine dodijeljeno u Narodnoj skupštini RS.

- Očito je da je haški osuđenik Radovan Karadžić inspiracija ekstremistima i poremećenim umovima koji su počinili stravičan zločin na Novom Zelandu. Smatramo da vlasti RS imaju priliku da tim činom pokažu kako i dalje ne propagiraju ideologiju mržnje, kojom se danas inspiriraju osobe poput terorista sa Novog Zelanda - stoji u saopćenju DF.

Navode da će vlasti RS, ukoliko ne budu željele oduzeti odlikovanje Radovanu Karadžiću, pokazati da njihovo svjetonazorsko opredjeljenje stoji na drugoj strani civilizacije.

U tom smislu bilo bi korektno kada bi vlasti RS, poput predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, bezrezervno osudile pomenuti teroristički čin, ne obazirući se na to da li će se taj potez svidjeti sljedbenicima i poštovaocima Radovana Karadžića - navodi se u saopćenju DF.

Komentari

NA VRH