PRED PRESUDU

U Hagu izbio incident zbog transparenta Karadžiću

Članovi udruženja koje čine članovi porodice poginulih, ubijenih i nestalih tokom rata u Bosni i Hercegovini okupili su se pred sjedištem MICT-a

U Den Hagu se očekuje početak izricanja konačne presude Radovanu Karadžiću. Arhiv

Avaz.ba

20.3.2019

Uoči početka izricanja presude Radovanu Karadžiću pred sjedištem Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MICT) izbio je manji incident kada je policija zatražila skidanje transparenta na kojem je pisalo "Radovan Karadžić - genocid i Adolf Hitler - holokaust".

Policajci su se nosiocima transparenta obratili s obrazloženjem kako isticanje Hitlerovog imena nije primjereno te su stoga zatražili uklanjanje transparenta na kojem je stajao taj natpis.

U Den Hagu se očekuje početak izricanja konačne presude Radovanu Karadžiću. Prizivno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove izreći će pravomoćnu presudu ratnom lideru bosanskih Srba po optužnici koja ga tereti za najteže ratne zločine, uključujući genocid.

Članovi udruženja koje čine članovi porodice poginulih, ubijenih i nestalih tokom rata u Bosni i Hercegovini okupili su se pred sjedištem MICT-a kako bi uoči izricanja presude još jednom podsjetili na razmjere zločina počinjenih po njegovom nalogu. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.