STAVOVI

Hozanović: Nismo smetnja da SDA formira vlast s DF-om

Hozanović naglašava da ono što njegovu stranku u ovom trenutku zanima je kakav će stav o tome imati SDA, prije svega, navodi on, iz principijelnih razloga

S. D.

26.3.2019

Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-SDA i učesnik pregovora te stranke sa SDA o formiranju vlasti, komentirajući za „Avaz“ odluku DF-a da uđe u pregovore u vezi s ulaskom u vlast, kazao je da odluka te stranke nije u sferi interesiranja A-SDA. 

Hozanović naglašava da ono što njegovu stranku u ovom trenutku zanima je kakav će stav o tome imati SDA. Prije svega, navodi on, iz principijelnih razloga.

- A-SDA ticat će se tek odluka SDA ukoliko uđe u pregovore s DF-om. Naime, SDA je već prije nekoliko sedmica počela pregovore s nama i s našim partnerima iz SBB-a i PDA. Ni dan-danas nismo zvanično obaviješteni ni o prekidu tih pregovora ni o njihovom nastavku, a ni o nekim eventualnim novim strankama koje SDA želi uključiti u većinu. Po odgovoru DF-u vidjet će se, dakle, koliko je SDA bila ozbiljna i iskrena prema nama. Utoliko je nama iz principijelnih razloga bitna odluka SDA o ovome svemu – kaže Hozanović.

Dalje, on potcrtava da A-SDA ni na koji način ne želi biti smetnja SDA u formiranju vlasti. 

- U svakom slučaju, ako DF postigne dogovor sa SDA, onda ove stranke i na državnom i na federalnom nivou imaju dovoljan broj zastupnika i mogu formirati vlast i bez nas. U čemu im sasvim sigurno nećemo smetati - zaključuje Hozanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.