REAKCIJE

Hozanović za Avaz.ba o formiranju vlasti u USK

Koalicija A-SDA - POMAK - Zajedno je spremna da, skupa sa svojim političkim partnerima, nastavi raditi na formiranju nove vlasti i, što je najvažnije, nastavi raditi za dobrobit građana

Hozanović: Stranke su se već zvanično referirale. Arhiv

K. Ke

19.12.2018

Rifet Hozanović, jedan od osnivača A-SDA, komentirao je za Avaz.ba isključenje DF-a iz koalicije za formiranje većine u Skupštini Unsko-sanskog kantona.

Ovu odluku danas je saopćila Naša stranka, a većinu će tako u ovom kantonu, zajedno sa SDP-om i Našom strankom, činiti Nezavisni blok, A-SDA i SBB.

- Stavove drugih političkih stranaka inače ne komentiram pa ne bih ni ovoga puta. Mislim da su se sve stranke već zvanično referirale po ovom pitanju i da su njihovi zvanični stavovi dostupni javnosti. Šta god bilo, vrlo cijenimo rad Naše stranke i smatramo da bi trebali biti i u izvršnoj vlasti. Vjerujemo da imaju poštene, dobre kadrove koji i u USK mogu dati dobre rezultate - kazao je za Avaz.ba Rifat Hozanović.

Istakao je da je vrlo bitno imati stručne ljude na pravim pozicijama.

- Kao što sam već ranije kazao, koalicija A SDA - POMAK - Zajedno je spremna da, skupa sa svojim političkim partnerima, nastavi raditi na formiranju nove vlasti i, što je najvažnije, nastavi raditi za dobrobit građana USK. Hoće li DF biti dio te priče, vidjet će se u narednim danima - poručio je Hozanović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.