BIH

Pet mjeseci brišu Čavaljugu iz registra!

Rektor UNSA-e Čavaljugu je 13. novembra prošle godine razriješio funkcije, a odluku je u decembru potvrdio i UO UNSA, na čijem je čelu Murat Ramadanović.

Avaz.ba

9.4.2019

Pet mjeseci traje brisanje dekanese Medicinskog fakulteta u Sarajevu Semre Čavaljuge iz sudskog registra.

Rektor UNSA-e Čavaljugu je 13. novembra prošle godine razriješio funkcije, a odluku je u decembru potvrdio i UO UNSA, na čijem je čelu Murat Ramadanović.

Na Medicini se, uz pomoć Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), pokušava naći način da Čavaljuga što duže nelegalno ostaje na funkciji. Tako su u utorak delegacije Medicine i KCUS-a, kako saznaje „Avaz“, išle na sastanke u Općinski sud. Sastanak je, kaže naš izvor s Medicine, održan u najvećoj tajnosti.

Na pitanje zašto se odugovlači s brisanjem Čavaljuge iz sudskog registra, iz Općinskog suda u Sarajevu saznajemo da se upis promjena vrši samo po podnesenoj prijavi.

- Prijava za brisanje dekanese iz sudskog registra nije podnesena Sudu - kazala nam je Amra Hodžić iz Suda.

Saznajemo da najveću ulogu u razvlačenju priče ima direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, koja je Čavaljugi i osigurala mjesto dekanese.

Razlog se može naći i u zabilješkama sa sastanka Naučno-nastavnog vijeća, kada je direktorica KCUS-a izjavila da je Medicinski fakultet „zlatna koka“.

 Izetbegović: Sve zbog novca  

Faksimil zapisnika s posljednje sjednice NNV-a

- Medicinski fakultet je organizaciona jedinica koja najviše zarađuje (zlatna koka) i koja daje najveći naučni doprinos. Vjerujem da se sve ovo dešava zbog novca koji fakultet zarađuje – navodi se u izjavi Izetbegović s jedne od sjednica NNV-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.