SPORAZUMI

Za detekciju gubitaka vode osigurano 1,3 miliona KM

Dokument potpisali resorni ministar Srđan Mandić i direktorica KJKP “Vodovod i kanalizacija” Azra Muzur

S današnjeg potpisivanja sporazuma

Avaz.ba

19.4.2019

Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture KS će sa 1.300.000 KM podržati realizaciju projekta detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode (NRW projekt), naglašeno je na današnjem potpisivanju sporazuma o realizaciji ovog projekta.

Sporazum su potpisali resorni ministar Srđan Mandić i direktorica KJKP “Vodovod i kanalizacija” Azra Muzur.

- Uz podršku Vlade KS završili smo prvu fazu projekta, gdje smo uspostavili monitoring i mjerenje u četiri najveće zone. U toku je druga faza projekta i sporazumom je osiguran jedan dio sredstava te se nadamo da će kroz rebalans budžeta biti osigurana i ostala potrebna sredstva. Ovo je trenutno najznačajniji projekt na vodovodnom sistemu u sarajevskom vodovodu - naglasila je direktorica Muzur.

Prema riječima ministra Mandića, ovaj projekt, uz rekonstrukciju vodovodne mreže, za ovo ministarstvo ima poseban značaj.

- Rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže ključni je prioritet ovog ministarstva. Istovremeno je važno da uspostavimo efikasan sistem evidencije mjesta najvećih gubitaka vode. Ovo je dio sredstava za tu namjenu, a mi ćemo u rebalansu budžeta tražiti i dodatna sredstava. Poduzimamo sve korake da Sarajevo dobije modernu i savremenu vodovodnu mrežu. Preduzeće ViK će u svojim aktivnostima u tom procesu imati punu podršku ovog ministarstva - naglasio je ministar Mandić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.