REAKCIJE Ministar unutrašnjih poslova RS

Dragan Lukač: Novac je vjerovatno jedini motiv ubistva Slaviše Krunića

Ne možemo nikoga da optužimo bez materijalnih dokaza koji mogu biti vjerodostojni na sudu, istakao je u svojoj izjavi

Srna
25.04.2019 23:15

Dragan Lukač

Foto: Arhiv

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS rekao je kako je novac vjerovatno bio jedini motiv članova grupe poznatih banjalučkih kriminalaca da ubiju biznismena Slavišu Krunića

Lukač je istakao da u svakoj državi ima organiziranih kriminalnih grupa čija moć zavisi od toga koliko im je to neko dopustio. 

On je istakao da u Srpskoj nema organiziranih grupa koje imaju moć da mogu da odluče da ubiju bilo koga kao što se desilo u Srbiji kada je ubijen i premijer.

Takvih ili sličnih grupa nema u Srpskoj, ali ima pojedinaca ili manjih grupa, uglavnom razbojnika, odnosno ljudi koji žive od kriminala. Oni su spremni i na ovakva zlodjela, njihov motiv je vjerovatno samo novac i ništa drugo i mislim da je tako bilo i u ovom slučaju. Grupa poznatih banjalučkih kriminalaca, koji su i do sada činili najteža krivična djela i odležali u zatvorima dugogodišnje kazne, je uključena u brutalno ubistvo Krunića i njegovog pratioca - rekao je Lukač za RTRS. 

Komentirajući navode Krunićevog oca da je naručeno ubistvo njegovog sina, Lukač je naglasio da o tome zbog istrage ne može da govori u ovom trenutku.

Ali svi razmišljamo na takav način i kriminalna lica koja su izvršila brutalno ubistvo nisu imala direktni motiv da ubiju Krunića jer im on vjerovatno nije napravio nikakvu štetu, niti bio sa njima u kontaktu, a pitanje je da li su ga ikada i upoznali. Svima je jasno da se krug ne završava sa njima. Šta je njihov motiv osim novca jer oni od njegove smrti ne bi imali nikakvu korist. Pretpostavljamo da iza ovog stoji neko drugi ko je mogao da ima korist od smrti Krunića, ali vidjet ćemo šta će istraga pokzati - ističe Lukač. 

Prema njegovim riječima, u javnosti su se pojavile insinuacije i povezivanje nekih lica koja bi mogla biti navodni naručioci ubistva.

Ne možemo nikoga da optužimo bez materijalnih dokaza koji mogu biti vjerodostojni na sudu. Vidjet ćemo da li će i osobe koja su izvršioci krivičnog djela odlučuti da govore kada se susretnu sa zatvorskim kaznama, a ovdje treba da budu maksimalne zatvorske kazne do 40 godina, te da kažu da li je neko naručio ubistvo i platio im da to urade. Vidjet ćemo i šta možemo da pokrijemo materijalnim dokazima i drugim saznanjima da bismo dokazali takve činjenice - tvrdi Lukač. 

On je podsjetio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah poslije dojave o ubistvu podiglo svu strukturu počevši od redovne policije, kriminalističkih inspektora, jedinica za podršku do Specijalne antiterorističke jedinice.

Mi nemamo zvaničnu prijavu o tome da je neko imao namjeru da ugrozi njegov ili život njegove porodice. Mislim da ni on nije u potpunosti ozbiljno shvatio prijetnje. On je imao blindirano auto na raspolaganju i šteta je što ga nije koristio. Da je bio siguran da neko može da ga ubije siguran sam da bi ga koristio - smatra  Lukač. 

Komentari

NA VRH