MEDŽLIS IZ

Sutra "Ramazanski vozić" za mektepsku djecu

Iz Medžlisa IZ Sarajevo također je najavljeno da će od 5. maja, poslije podne-namaza u Hadžijskoj džamiji početi hafiska ramazanska mukabela za žene

Avaz.ba

4.5.2019

Medžlis Islamske zajednice Sarajevo sutra organizira predramazanski svečani program za mektepsku djecu pod nazivom "Ramazanski vozić". 

Organizatori su za ovu priliku unajmili tri City view autobusa koji će povesti djecu u obilazak grada na relaciji Baščaršija - Otoka - Baščaršija, a polazak je predviđen u 19 sati s Baščaršije.

Po povratku, oko 19:45 sati, na Baščaršiji će djeci biti podijeljeni slatkiši, baloni i upaljeni kandilji kojima će, uz prigodnu ilahiju dječijeg hora Mektepski bulbuli, dočekati akšamski ezan, te tako osvijetliti put do srca dragom gostu, mubarek mjesecu ramazanu.

Svečani programi za djecu i roditelje bit će organizirani i u džematima Jarčedoli, Sedrenik, Vogošća, Zabrđe, Istiklal, Novi Ilijaš.

Iz Medžlisa IZ Sarajevo također je najavljeno da će od 5. maja, poslije podne-namaza u Hadžijskoj džamiji početi hafiska ramazanska mukabela za žene.

Mukabele će tokom mjeseca ramazana biti učene u većini sarajevskih džamija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.