TUZLA

Osmogodišnjakinje pokrenule humanitarnu akciju

Sarah Isović i Sara Jaganjac napravile humanitarni bazar na kojem su uspjele skupiti 120 konvertibilnih maraka

Humanitarni bazar za pomoć Sabini namjeravaju napravili i u dvorištu škole

Avaz.ba

7.5.2019

Ponukane pričom Muhameda Ramića iz Tuzle, koji je uputio apel za pomoć njegovoj unuci Sabini radi hitne operacije očiju zbog naglog i brzog povećanja dioptrije, a koju nije moguće izvesti u BiH, dvije tuzlanske osmogodišnjakinje odlučile su napraviti humanitarnu akciju.

Djevojčice velikog srca Sarah Isović i Sara Jaganjac prikupile su svoje igračke, crteže i razne predmete i ispred „Binga“ na Bulevaru u Tuzli napravile humanitarni bazar na kojem su uspjele skupiti 120 konvertibilnih maraka, saopćeno je iz Udruženja „Zmajevo srce“.

Pokupile su i sve simpatije prolaznika zbog svog humanitarnog rada, jer je to svima bilo simpatično. Bilo je i suza onih najosjetljivijih koje je ova akcija posebno ganula upravo zbog njihovog uzrasta Obje su odlične učenice drugog razreda Osnovne škole „Novi grad“ u Tuzli, kod učiteljice Azre Rešidbegović.

Kažu da ovo nije kraj njihovih humanitarnih aktivnosti te planiraju tražiti odobrenje direktora škole kako bi humanitarni bazar za pomoć Sabini napravili i u dvorištu škole, gdje planiraju pozvati sve učenike i roditelje da se pridruže akciji. Iduće sedmice u svoju će školu pozvati i Muhameda Ramića i njegovu unuku Sabinu kako bi im uručile prikupljeni novac.

Djevojčice pokupile simpatije prolaznika

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.