SARAJEVO

Zvizdić, Bevanda i Šarović razgovarali s predsjednikom EBRD-a

Vijeće ministara BiH

Avaz.ba

7.5.2019

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić zajedno sa ministrom finansija i trezora BiH Vjekoslavom Bevandom i ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem, razgovarao je danas u Sarajevu sa delegacijom Evropske banke za obnovu i razvoj koju je predvodio predsjednik EBRD-a Suma Čakrabarti (Chakrabarti).

Zvizdić je iskazao zahvalnost predsjedniku Čakrabatriju i cjelokupnom timu EBRD-a i rekao da održavanje sastanka EBRD-a u Sarajevu predstavlja veliko priznanje Bosni i Hercegovini. Istaknuo je činjenicu da su ukupna ulaganja EBRD-a, do sada, 2.3 milijarde eura kroz 160 projekata.

Predsjednik Čakrabarti se zahvalio na velikoj angažiranosti Vijeća ministara BiH na organizaciji Konferencije, kao i na gostoprimstvu i istaknuo da je godišnji sastanak odbora guvernera EBRD-a izuzetno važan događaj za BiH i za region u cjelini. Rekao je da će godišnja Skupština EBRD-a koja se ove godine održava u Sarajevu biti jedinstvena prilika da se grad i zemlja predstave kao mjesto za biznis.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.